Δραστηριότητες ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Στο σχολείο μας κάθε χρόνο οργανώνονται και υλοποιούνται δραστηριότητες με τη συνεργασία μαθητών και καθηγητών.

Ενδεικτικά αναφέρονται οι ακόλουθες:

Εκδήλωση για το AIDS στο 2ο ΓΕΛ ΑΛΙΜΟΥ

 

aids

                                                                                                          

  Την Δευτέρα 5.12.11 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας εκδήλωση για το AIDS, με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας κατά του AIDS. Θεωρούμε ότι είναι υποχρέωση του σχολείου και της εκπαιδευτικής κοινότητας γενικότερα να πρωτοστατεί στην ενημέρωση και την εμπέδωση κατάλληλης συμπεριφοράς σε σημαντικά ζητήματα, που αφορούν την υγεία και την ίδια τους τη ζωή.

Στην εκδήλωση αυτή κύριος ομιλητής ήταν ο κος Παντελής Κωνσταντουλάκης, ειδικός Μοριακός Βιολόγος-Γενετιστής. Μίλησε για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα γενικά και ειδικά για το AIDS, τους τρόπους μετάδοσης των ΣΜΝ καθώς και τους τρόπους προφύλαξης. Επίσης αναφέρθηκε στην κατάσταση στο διεθνή χώρο και στην Ελλάδα, τονίζοντας την σημαντική αύξηση κρουσμάτων που έχουμε εφέτος στην χώρα μας (περίπου 50%).

Μετά την ομιλία, o καλεσμένος μας απάντησε σε ερωτήματα των μαθητών, τα οποία υπέβαλαν ανώνυμα ?τα κατέγραψαν σε χαρτί-προκειμένου να εκφραστούν πιο ελεύθερα.

Την ημέρα αυτή μοιράστηκε επίσης ενημερωτικό υλικό (φυλλάδια) σε όλους τους μαθητές. Λίγες μέρες πριν είχε αναρτηθεί πίνακας ανακοινώσεων στην είσοδο του σχολείου μας, με πληροφορίες για το AIDS βάσει  των τελευταίων στοιχείων του ΚΕΕΛΠΝΟ, άρθρα από εφημερίδες και άλλο υλικό, με πρωτοβουλία των μαθητών μας (15μελές συμβούλιο).

Η ανταπόκριση, η συμμετοχή και το ενδιαφέρον που επέδειξαν οι μαθητές μας στην εκδήλωση, ήταν πρωτόγνωρη και εντυπωσιακή και δείχνει την επιτυχία που είχε η εκδήλωση.

Ευχαριστούμε θερμά τον κο Π. Κωνσταντουλάκη   για την ανταπόκρισή του στην πρόσκλησή μας , τον χρόνο που διέθεσε και την υπομονή του να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις των μαθητών.

2011-12-20 04:55:46

 

 

 

Επίσκεψη μαθητών του 2ου ΓΕΛ Αλίμου στο ΙΙΒΕΑΑ

 

ΙΙΒΕΑΑ 1iebaaa 2iebaaa 3

Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011, οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου θετικής κατεύθυνσης και ο Βιολόγος του σχολείου,κ. Γιασεμής Ηλίας επισκεφθήκαμε το ΙΙΒΕΑΑ (Ιατροβιολογικό Ινστιτούτο Βιολογικών Εφαρμογών της Ακαδημίας Αθηνών) για να ενημερωθούμε για τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά την έρευνα στις Ιατρικές-Βιολογικές Επιστήμες.

Εκεί μας ενημέρωσαν αρχικά οι Δημήτρης Αρβανίτης και Λίζα Βαθειαδάκη, ερευνητές, μοριακοί βιολόγοι,  για κάποιες τεχνικές της σύγχρονης Βιοτεχνολογίας (απομόνωση DNA και πρωτεϊνών, τεχνική PCR, τεχνική Fish) καθώς και εφαρμογές της. Επίσης μας μίλησαν για το φάσμα των ερευνών που συντελούνται στο συγκεκριμένο ινστιτούτο.

Στη συνέχεια, ο κος Δημήτρης Μπέης μας ενημέρωσε για τις έρευνες που γίνονται στο Ινστιτούτο πάνω σε γονιδιακές μεταλλάξεις, χρησιμοποιώντας ως  πειραματικό υλικό το ψαράκι  zebra.

Τέλος ο κος Θεόδωρος Ρουμελιώτης, υπεύθυνος του τμήματος Πρωτεωμικής (Proteomics), μας ενημέρωσε για τη εργασία του τμήματός του στον τομέα της αναγνώρισης της δομής πρωτεϊνών και μας εξήγησε τη λειτουργία του Φασματογράφου μάζας, που χρησιμοποιείται στο εργαστήριό τους.

Η επίσκεψη στο συγκεκριμένο Ινστιτούτο (ΙΙΒΕΑΑ), που πραγματοποιείται τα τελευταία  χρόνια από το σχολείο μας έχει ως σκοπό  τη γνωριμία των μαθητών με τομείς ενδιαφέροντος και προοπτικές που σχετίζονται με τον επαγγελματικό προσανατολισμό τους, λίγο πριν το κάλεσμα για την επιλογή των σχολών και τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους.

 2011-12-20  04:55:20

 

 

 

 

 

 

 

Πρόγραμμα Comenius

ΘΕΜΑ: "Environmental friendly children for a habitable world" ("Παιδιά φιλικά προς το περιβάλλον για ένα βιώσιμο κόσμο")

Ένα περιβαλλοντικό πρόγραμμα, σε συνεργασία με σχολεία της Νορβηγίας και της Τουρκίας.

Περιβαλλοντικό πρόγραμμα

ΘΕΜΑ: «Περιβάλλον και ζωή στον Άλιμο»

Μια καλύτερη γνωριμία με τον τόπο που ζούμε, το περιβάλλον και την επίδρασή του στη ζωή μας. Και σε «ηλεκτρονική» συνεργασία με σχολείο της Ισπανίας, για να γνωρίσουμε και το δικό τους τόπο.

Υπεύθυνοι καθηγητές: Φιλίτσα Φρουζάκη ? Χάρης Κωνσταντέλλιας

Πολιτιστικό πρόγραμμα

ΘΕΜΑ: «Εικόνες μελοποιημένης ποίησης»

Ένας συνδυασμός της μελοποιημένης ποίησης και της ζωγραφικής, με τη χρήση Νέων Τεχνολογιών. Και σε «ηλεκτρονική» συνεργασία με σχολείο της Ισπανίας, για να γνωρίσουμε και τη δική τους μελοποιημένη ποίηση.

Υπεύθυνοι καθηγητές: Χάρης Κωνσταντέλλιας ? Αναστασία Παλυβού ? Ντίνα Καντέλη

Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας

ΘΕΜΑ: «Παραβατική συμπεριφορά μαθητών»

Ένα πρόγραμμα για τα αίτια της παραβατικής συμπεριφοράς των μαθητών.

Υπεύθυνοι καθηγητές: Κων/νος Χαρέας ? Αναστασία Δανιήλ

Προγράμματα Αγωγής Σταδιοδρομίας

ΘΕΜΑ: «Επαγγελματικές προοπτικές στον Άλιμο»

Μια αναζήτηση και καταγραφή των επαγγελματικών προοπτικών που δίνει στους νέους η πόλη μας.

Υπεύθυνες καθηγήτριες: Φιλίτσα Φρουζάκη ? Μαρία Σάγου

 

 

 

 

 

 

New layer...